Värm ugnen till 200°C. Skär blomkålen i små lika stora buketter. Blanda dem i en skål med lite olja, gurkmeja, salt och peppar.
Ingredienser
2 x paket Hälsans Kök Falafel
1 liten blomkål
50 g ruccola
4 matskedar kikärter
3 matskedar granatäpplekärnor
4 datum
2 matskedar valnötter
200 ml yoghurt (vegansk)
2 msk tahini
1 msk citronsaft
1 bunt mynta
2 msk gurkmeja
Arabisk falafel sallad
Om du vill ha en hälsosam sallad men är trött på de vanliga kombinationerna är detta ditt alternativ! Gör denna veganska med arabiskinspirerade smaker!
TILLAGNING
1. Värm ugnen och förbered blomkålen
2. Baka blomkålen i ugnen, förbered dadlarna och nötter
Lägg dem på en plåt och grädda dem i ugnen i cirka 15 minuter, tills de är knapriga och fått färg.
Under tiden, skär dadlarna i bitar, hacka valnötterna grovt och låt rinna av kikärtorna.
3. Rör ihop dressingen
Till dressingen, blanda tahinin med yoghurten och smaka av med citron
4. Stek Hälsans kök falafel
Grädda eller stega Hälsans Kök Falafel enligt anvisning på förpackningen.
5. Lägg upp salladen på ett fat
Blanda blomkålen med ruccola, kikärter, dadlar och valnötter och bred ut på tallrikar eller på ett fat. Servera de bakade falafelna ovanpå och garnera med granatäpplekärnor, tahinidressing och mynta.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
41.9 gram
Energi
552.2 kilokalorier
fetter
23.3 gram
Protein
18.6 gram