Arabisk sallad

Arabisk sallad med falafel

4 portioner
33 MIN
Lätt

Ingredienser

2 x paket Hälsans Kök Falafel
1 liten blomkål
50 g ruccola
4 matskedar kikärter
3 matskedar granatäpplekärnor
4 datum
2 matskedar valnötter
200 ml yoghurt (vegansk)
2 msk tahini
1 msk citronsaft
1 bunt mynta
2 msk gurkmeja
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Värm ugnen till 200°C. Skär blomkålen i små lika stora buketter. Blanda dem i en skål med lite olja, gurkmeja, salt och peppar.

Lägg dem på en plåt och grädda dem i ugnen i cirka 15 minuter, tills de är knapriga och fått färg. Skär dadlarna i bitar, hacka valnötterna grovt och låt rinna av kikärtorna.

Till dressingen, blanda tahinin med yoghurten och smaka av med citron

Grädda eller stega Hälsans Kök Falafel enligt anvisning på förpackningen.

Blanda blomkålen med ruccola, kikärter, dadlar och valnötter och bred ut på tallrikar eller på ett fat. Servera de bakade falafelna ovanpå och garnera med granatäpplekärnor, tahinidressing och mynta.

INGET AVFALLSTIPS: Använd resterande blomkålsblad i en mixerskål. – Du kan också förvara salladen bra om du behåller ruccolan för sig och tillsätter den precis innan användning.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
552.2 kilokalorier
Protein
18.6 gram
kolhydrater
41.9 gram
fetter
23.3 gram