Förvärm en stekpanna med en matsked olja. Tillsätt det smulade Hälsans Kök sojafärs och stek i 7 minuter, rör om ofta. Tillsätt tomatsås, peppar och vitlök och rör om. Koka på låg värme under omrörning i 2-3 minuter.
Ingredienser
1 paket sojafärs
4 tortillor
100 g tomatsås
120 g karamelliserad lök
120 g päron
60 g mango
60 g papaya
40 g sallad
25 g rädisa
120 g vegansk gräddost
1 msk. jungfruolivolja
Någon färsk koriander
Lite vitlökspulver
Lite salt och peppar
Vegansk quesadilla med Plant-based mince
Vill du ha veganska recept på din picknick i helgen? Eller bara ett recept för att krydda din vanliga lunch lite? Pröva dessa!
TILLAGNING
1. Stek Hälsans kök sojafärs med tomatsås, peppar och vitlök
2. Hacka papaya, mango, päron, rädisorna
Tillsätt den karamelliserade löken och blanda. Skär papaya och mango i små kuber. Skär päronet och rädisorna i tunna skivor och juliensalladen. Hacka koriander och blanda med papaya och mango.
3. Toppa tortilla med ost, grönsaker och färsblandningen
Toppa tortillas med vegansk gräddost. Lägg de skivade päronet och lägg över tortillan. Tillsätt rädisorna och täck med färsblandningen. Sprid över salladen och avsluta med papaya- och mangoblandningen.
4. Grilla tortillan
Vik tortillorna på mitten. Vill du ha dem extra varma grillar du dem någr aminuter, annars fungerar de jättebra precis som de är!

MATLAGNINGSTIPS
Mer hetta?
Du kan lägga till jalapeños om du vill ha lite krydda!
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
47.3 gram
Energi
339.8 kilokalorier
fetter
4.5 gram
Protein
20.7 gram