Gratinerad pasta med pumpa och grönsaksbollar

Pasta med pumpa och grönsaksbullar

2 portioner
45 MIN
Utmanande

Ingredienser

400 g butternutsquash
150 g zucchini
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 stor tomat
olivolja för stekning
1 msk tomatpuré
200 g pasta
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
2 kvistar färsk timjan
½ citron
125 g riven vegansk ost
1 paket Hälsans Kök plant-based balls
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. Steg 1

Skala och skär squashen i tärningar. Koka hälften av pumpatärningarna i vatten och en nypa salt tills de är mjuka.

2. Steg 2

Skär zucchinin i tärningar och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i tärningar. Ta bort timjanbladen från kvistarna och hacka dem fint.

3. Steg 3

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och värm ugnen till 200 ºC. Fräs lök, vitlök och timjan med resterande tärningar av pumpa och zucchini i lite olivolja. Lägg på locket på kastrullen och låt det puttra i ca 10 minuter.

4. Steg 4

Riv citronen ovanpå. Tillsätt tomatpuré och tärnad tomat. Stek en stund och smaka av med salt och peppar.

5. Steg 5

Låt den kokta pumpan rinna av. Mixa fint med mixern och vänd ner pumpa-zucchiniblandningen. Tillsätt nu den kokta pastan. Tillsätt eventuellt fler pumpor för att göra den mer flytande

6. Steg 6

Lägg lite olivolja i en stekpanna och stek bullarna i några minuter. Häll pastablandningen i en ugnsform och fördela bullarna ovanpå. Strö över lite vegansk ost och låt det grädda i ca. 5 minuter i ugnen tills osten smält.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
1053.1 kilokalorier
fetter
31.8 gram
Protein
65.8 gram