Gratinerad pasta med pumpa och grönsaksbollar

Pasta med pumpa och grönsaksbullar

2 portioner
45 MIN
Utmanande

Ingredienser

400 g butternutsquash
150 g zucchini
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 stor tomat
olivolja för stekning
1 msk tomatpuré
200 g pasta
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
2 kvistar färsk timjan
½ citron
125 g riven vegansk ost
1 paket Hälsans Kök plant-based balls
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Skala och skär squashen i tärningar. Koka hälften av pumpatärningarna i vatten och en nypa salt tills de är mjuka.

Skär zucchinin i tärningar och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i tärningar. Ta bort timjanbladen från kvistarna och hacka dem fint.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och värm ugnen till 200 ºC. Fräs lök, vitlök och timjan med resterande tärningar av pumpa och zucchini i lite olivolja. Lägg på locket på kastrullen och låt det puttra i ca 10 minuter.

Riv citronen ovanpå. Tillsätt tomatpuré och tärnad tomat. Stek en stund och smaka av med salt och peppar.

Låt den kokta pumpan rinna av. Mixa fint med mixern och vänd ner pumpa-zucchiniblandningen. Tillsätt nu den kokta pastan. Tillsätt eventuellt fler pumpor för att göra den mer flytande

Lägg lite olivolja i en stekpanna och stek bullarna i några minuter. Häll pastablandningen i en ugnsform och fördela bullarna ovanpå. Strö över lite vegansk ost och låt det grädda i ca. 5 minuter i ugnen tills osten smält.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
1053.1 kilokalorier
Protein
65.8 gram
fetter
31.8 gram