28dcd1e137f587a98692224491cff85d_180104_Meatballs_with_chili_and_black_rice.jpg

VEGANSKA BULLAR MED RIS OCH BÖNOR

4 servings
25 MIN
Lätt

Ingredienser

1 förpackning Hälsans Kök Plant-based Balls (300g)
200 g fullkornsris
100 g dränerade svarta bönor (kokta)
1 burk passerade tomater (400gr)
150 g majs (burk)
1 gul lök
½ röd chili
1 tsk kummin
1 tsk koriander
2 msk olja till stekning
färsk koriander
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Finhacka löken. Värm stekpannan och tillsätt olja. Stek hälften av löken. Tillsätt riset och stek tills det är glansigt. Tillsätt vatten enligt instruktionerna på riset och tillaga enligt förpackningen.

Skölj bönorna väl under rinnande vatten och tillsätt bönorna i riset de sista 5 minuterna på tillagningstiden.

Tillaga Hälsans Kök veganska bullar enligt instruktionerna på förpackningen.

Ta bort riset från värmen och bland bönorna med riset.
Tärna paprikan och stek tillsammans med resten av löken i en stekpanna med höga kanter, alternativt en kastrull.
Tillsätt chili och resten av kryddorna, låt det steka tillsammans i ca 1minut.

Tillsätt de passerade tomaterna med löken och paprikan, låt sjuda på svag värme i 15 minuter.

Tillsätt de stekta veganska bullarna och majsen tillsammans med tomatsåsen när det är 5 minuter kvar.

Servera riset med bollarna. Toppa med färsk koriander.