Finhacka lök, morötter, selleri, vitlök och skiva svampen. Värm upp oljan i stekpannan och stek lök, morot, selleri, vitlök och svamp i 5-10 minuter tills den är mjuk. Dela tomaten i små delar och lägg den 1 stekpannan tillsammans med resterande ingredienser (utom sojafärsen, osten och basilikan) och koka i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat.
Ingredienser
600g Hälsans Kök Vegan Sojafärs
      
  2 stora morötter
      
  200 g champinjoner
      
  800 g tomater
      
  1 selleri
      
  1 stor lök
      
  2 msk tomatpuré
      
  3 vitlöksklyftor
      
  50 g riven italiensk ost eller veganskt alternativ
      
  2 tsk jästextrakt
      
  basilika (färsk)
      
  2 msk olivolja
      
  Nymalen svartpeppar
      
  Liten nypa muskot
      
  VEGANSK KÖTTFÄRSSÅS
En riktig klassiker som älskas av alla! Det här är en version med vår Plant-based mince som tillsammans med champinjoner, morötter och tomater skapar en mustig sås
TILLAGNING
1. Stek grönsakerna med tomaterna och låt koka ihop tills allt har tjocknat
      
            2. Koka pastan
      
            Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten, följ instruktionerna på paketet. Häll av vattnet av pastan när pastan är klar, men spara 3-4 matskedar av pastavattnet.
3. Rör ner plant-based mince i grönsakssåsen
      
            Rör ner färsen i tomatsåsen så att den blir genomvarm, tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för tjock.
4. Redo för servering!
      
            Servera vegansk spaghetti bolognese toppad med (vagansk) ost och färsk basilika.
NÄRINGSINNEHÅLL
          PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
                                      22.9 gram
                              Energi
                                      308.6 kilokalorier
                              fetter
                                      8.1 gram
                              Protein
                                      26.6 gram
                               
   6
        6  
