VEGANSK SPAGHETTI BOLOGNESE MED SOJAFÄRS

6 servings Serving
45 MIN Varaktighet
Lätt SVÅRIGHETSGRAD

Ingredienser

600g Hälsans Kök Vegan Sojafärs
2 stora morötter
200 g champinjoner
800 g tomater
1 selleri
1 stor lök
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
50 g riven italiensk ost eller veganskt alternativ
2 tsk jästextrakt
basilika (färsk)
2 msk olivolja
Nymalen svartpeppar
Liten nypa muskot
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Finhacka lök, morötter, selleri, vitlök och skiva svampen. Värm upp oljan i stekpannan och stek lök, morot, selleri, vitlök och svamp i 5-10 minuter tills den är mjuk. Dela tomaten i små delar och lägg den 1 stekpannan tillsammans med resterande ingredienser (utom sojafärsen, osten och basilikan) och koka i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat.

Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten, följ instruktionerna på paketet. Häll av vattnet av pastan när pastan är klar, men spara 3-4 matskedar av pastavattnet.

Rör ner färsen i tomatsåsen så att den blir genomvarm, tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för tjock.

Servera vegansk spaghetti bolognese toppad med (vagansk) ost och färsk basilika.

Nutritional Information
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
308.6 kilokalorier
kolhydrater
22.91 gram
Protein
26.64 gram
fetter
8.05 gram