VEGANSK SPAGHETTI BOLOGNESE MED SOJAFÄRS

6 servings Serving
45 MIN Varaktighet
Lätt SVÅRIGHETSGRAD

Ingredienser

600g Hälsans Kök Vegan Sojafärs
2 stora morötter
200 g champinjoner
800 g tomater
1 selleri
1 stor lök
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
50 g riven italiensk ost eller veganskt alternativ
2 tsk jästextrakt
basilika (färsk)
2 msk olivolja
Nymalen svartpeppar
Liten nypa muskot
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Finhacka lök, morötter, selleri, vitlök och skiva svampen. Värm upp oljan i stekpannan och stek lök, morot, selleri, vitlök och svamp i 5-10 minuter tills den är mjuk. Dela tomaten i små delar och lägg den 1 stekpannan tillsammans med resterande ingredienser (utom sojafärsen, osten och basilikan) och koka i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat.

Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten, följ instruktionerna på paketet. Häll av vattnet av pastan när pastan är klar, men spara 3-4 matskedar av pastavattnet.

Rör ner färsen i tomatsåsen så att den blir genomvarm, tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för tjock.

Servera vegansk spaghetti bolognese toppad med (vagansk) ost och färsk basilika.