SENSATIONAL BURGER BOWL

2 servings Serving
50 MIN Varaktighet
Utmanande SVÅRIGHETSGRAD

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Sensational Burger (2st burgare)
100 g Quinoa
2 st sötpotatisar
200g kikärter (från burk)
¼ rödkål (liten)
100 g babyspenat
200 g frysta sockerärtor
100 g tomater
1 citron
2 msk hummus
2 msk granatäpplekärnor
1 msk en blandning av kryddorna: kummin, gurkmeja, och ingefära
svarta sesamfrön
peppar
Salt
en handfull ruccolasallad
olivolja (till stekning)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Förvärm ugnen till 200 ºC. Skala och skär upp sötpotatisen i klyftor och lägg på en bakplåt, droppa olivolja över, krydda med salt, peppar, fänkålsfrön och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca. 15 minuter.

Koka upp sockerärtor i 1 minut. Skölj dem under kallt vatten och låt de torka (öppna sockerärtorna och ta ut de gröna bönorna). Strimla den röda kålen i tunna remsor och krydda med salt, peppar och citronsaft.

Skölj quinoa och koka den i 200 ml vatten tills vattnet försvinner.

Stek kikärterna i lite olja i cirka 4 minuter. Tillsätt kryddblandningen och stek en stund till.

Stek Hälsans Kök Sensational Burgers i en stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen.

Halvera tomaterna. Lägg upp quinoa och salladen i skålarna. Därefter lägg i sötpotatis, rödkål, kikärter, sockerärtor och en stor sked hummus. Skär hamburgarna i remsor och lägg dem ovanpå. Toppa med sesam, granatäpplekärnor och någon klyfta citron.