379e08a08fc951346988b6fc9d90be6c_180124_UK_Simply_Pieces,_Sweet_Potato,_Spinaach_and_chickpea_Curry.jpg

FILET PIECES i CURRYSÅS MED SÖTPOTATIS OCH SPENAT

4 servings
25 MIN
Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Filet Pieces (320g)
200g bladspenat
210g kikärter (från burk, skölj innan användning)
1 stor sötpotatis
400g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
300g basmatiris
1 stor lök
4 msk naturella cashewnötter
15 g ingefära (färsk)
1 msk olivolja
3 msk currypasta
Handfull korianderblad
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Tärna sötpotatisen i kuber. Värm en kastrull med vatten. När vattnet kokar tillsätt sötpotatisen och koka i cirka 5 minuter, häll sedan av vattnet.

Koka riset enligt förpackningen och tillsätt kardemumma i vattnet om så önskas (valfritt). Ställ riset åt sidan när det är klart tills servering.

Värm en stekpanna och torrosta cashewnötterna snabbt, låt de svalna.
Skiva sedan löken och fräs den i oljan på låg värme i 5-10 minuter tills den blir krispig och brun. Lägg åt sidan för att servera med curry.

Värm försiktigt upp currypasta i en stor nonstick panna.
Finhacka ingefära och vitlöken och tillsätt i pannan. Skölj kikärtor rikligt i vatten, Tillsätt sötpotatisbitarna och kikärter och blanda sammans med currypasta. Tillsätt tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt filébitarna och värm ytterligare i 5 minuter. Slutligen rör i spenaten och låt den mjukna i 1-2 minuter med locket på.

Servera curryn med ris, toppad med krispig lök, färsk koriander och rostade cashewnötter,