ac7767e8da7401c1e838186c906bf8b8_180125_UK_Fiery_red_Peper_Falafel_pita.jpg

FALAFEL I PITABRÖD MED CHILISÅS & GRÄDDFIL

2 servings
30 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

ca 190g-200g Hälsans Kök Falafel
300 g blandade grönsakser
80 g couscous
2 pita bröd
2 tsk olja
saften från en citron
60 g riven morot
80 g salladsblad
4 msk gräddfil med löksmak eller soja-/havre creme fraiche
2 msk söt chilisås
8 msk färsk mynta
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Förvärm ugnen till 180 ° C (160 ° C varmluftsugn). Rosta grönslandningen i 15-20min.

Fyll pita brödet med falafel,riven morot och salladsblad smaka av med chilisås och toppa med lite gräddfil.

Lägg falafeln på ett bakplåt med bakplåtspapper och värm i 8-10 minuter, värm pita brödet i ugnen under de sista 3-4 minuterna.

Tillaga couscousen i 120 ml kokande vatten i en täckt skål i 5 minuter, tillsätt sedan olivoljan och rör ner citronsaften. Rör därefter ner de rostade grönsakerna.

Servera med couscous salladen, garnera med lite mynta och njut!