Hem Garden Gourmet
993271c6321a4a7edc1e8dcb8044b02d_190227_Garden_Gourmet_portobello_burger_TC.jpg

Sensational Burger med portobello-svamp & myntasås

2 servings
35 MIN
Mellanliggande
0

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Sensational Burger (2 Burgare)
4 stora portobello-svampar
100 g färsk spenat
1 stor morot
1 avokado
Salt
Peppar
1 paket med alfalfagroddar
½ gurka
1 lime
1 msk vegan (soja eller havre) yoghurt
2 kvistar mynta
solrosolja, eller valfri olja att steka i.
Sesamfrön (valfritt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Skala moroten och skär i tunna skivor. Stek sedan morotsbitarna i riktligt med olja till de blir gyllenbruna. Låt morotsbitarna svalna på hushållspapper eller en ren kökshandduk för att ta bort överbliven olja.

För myntasåsen:
Riv gurkan fint och pressa ut vattnet. Hacka myntan. Blanda sedan ihop grurkan och myntan med den veganska yoghurten i en skål. Smaka av med salt och peppar.

För portobello-bröden:
Ta bort stjälken på portobello-svempen och rengör svampen. Stek dem sedan på mellanvärme på båda sidor i cirka 5 minuter i lite olja.

Stek eller grilla Hälsans Kök Sensational Burgers enligt anvisningarna på förpackningen. Tips är att peppra burgarna lite så som du skulle göra med vanliga hamburgare.

Medan Sensational Burgers tillagas, passa på att skära avokadon i skivor och pressa över limesaft från limen.

Dags att montera ihop!
Börja med en pottobellobas, tillsätt avokadoskivor, spenatblad och alfalfagroddar. Lägg sedan på en Sensational Burger, och använd en sked för att fördela myntasåsen ovan på burgaren. Toppa med den stekta moroten. Lägg potobello-locket ovanpå och toppa med sesamfrön för att få full effekt!

Sensational!