Skip to main content

Lasagne med veganfärs

  • 4

  • 45 - 55 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 300 g Hälsans Kök Veganfärs
  • 1 burk tomatsås
  • ca 9 lasagneplattor
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk eller havre/sojamjölk
  • 3 dl riven ost eller veganost
  • 0.5 tsk salt
  • riven ost eller veganost till toppen

1. Sätt ugnen på 225° grader.

2. Fräs färsen och krydda med salt och peppar.

3. Vispa ut mjölet i lite av den kalla mjölken i en kastrull, häll på resten av mjölken, osten och saltet och värm upp under omrörning. Rör tills osten smält och du fått en slät sås.

4. Varva färs, tomatsås och ostsås med lasagneplattorna i en ugnsfast form, spara ostsås till toppen och strö över riven ost.

5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

 

Tips! Vill du ha en vegansk lasagne? Byt ut mjölkprodukterna mot veganska produkter.