Skip to main content

Kryddig korvpanna med rotfrukter

  • 4

  • 50 - 60 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Senap, Gluten

Ingredienser

  • 600 g Hälsans Kök Vegokorv
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g morötter, halverade
  • 250 g palsternacka, halverade
  • 400 g små potatisar, halverade
  • 8 schalottenlökar, skalade och halverade
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk ljus sojasås
  • 2 burkar krossade tomater à 400 ml
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Det här är en värmande rätt att njuta av i vinter. Rotfrukter, vegokorv och en kryddig tomatsås som i princip sköter sig själv. Perfekt när man vill laga mat till många.

 

Gör så här:

1. Dela korvarna på hälften och stek i hälften av oljan så att de får fint med färg.


2. Blanda korv, morötter, palsternacka, schalottenlök och resterande olivolja i en gratängform. Salta och peppra.


3. Skeda över tomatsåsen och gratinera allt i ugnen i 175 grader i 40 minuter.

 

Tomatsås:


1. Fräs löken i olivoljan tills den mjuknar och får lite färg.


2. Häll på rödvin och sojasås och låt puttra på tills det reduceras något och tjocknar.


3. Häll på krossade tomater, rosmarin, paprikapulver, oregano, strösocker, salt och peppar. Koka upp och låt såsen puttra på i 15 minuter.