Skip to main content

Julig vegokorv med ingefära, äpple och rödkål

  • 4

  • 20 - 30 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Senap, Gluten

Ingredienser

  • 300 g Hälsans Kök Vegokorv
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g rödkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st äpplen
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 dl rödvin
  • 100 g vegansmör
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, till topping

1. Strimla rödkål, äpplen och löken tunt.

2. Hetta upp olja i en stor gryta och stek rödkål, äpplen och lök i 3 minuter. Smaksätt med salt.

3. Riv ingefära direkt över rödkålen, rör om och tillsätt rödvin.

4. Tillsätt smör och kryddnejlika och låt sjuda i 10 minuter.

5. Dela vegokorvarna i halvor och skär kryss vid korvarnas ändar.

6. Hacka persiljan.

7. Stek vegokorvarna i rapsolja tills de får en gyllene färg.

8. Lägg vegokorvarna ovanpå rödkålen och toppa med persiljan.