GRÖNTABILISK KOSTNADER MED SENSATIONELLT HACK, CUSCOUS OCH ORANGE-MANGO-CHUTNEY, EGETARISKA GULS

Veggie Bowl med sojafärs, couscous och apelsin mango chutney

4 portioner
1 H. 5 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

2 förpackningar Hälsans Kök vegan sojafärs
4 schalottenlök
2 mango
1 röd chili
1 ingefärsknöl (ca 20 g)
6 matskedar olja
3 matskedar farinsocker
100 ml. apelsinjuice
2 msk vit portvin
2 msk sherryvinäger
rivet skal av ekologisk apelsin
1/2 kanelstång
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
2 små betknölar
1 vårlök
200 g couscous
2 msk flytande honung
350 g palsternacka
Färsk timjan
1/2 tsk gurkmeja
Rosmarin
50 g tranbär
2 tsk kardemumma
300 ml grönsaksbuljong
cayenpeppar
kummin
Rivet skal av 1/2 ekologisk citron
1 litet granatäpple
Shiso krasse (för dekoration)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Skala och skär schalottenlök i tärningar. Skär mangon ur sten. Skala och skär köttet i tärningar. Skär chilin på längden, kärna ur och skär i små bitar. Skala och pressa squashen. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Fräs schalottenlök i den. Strö över farinsocker och karameller tills de är gyllenbruna. Häll av med apelsinjuice, portvin och vinäger, låt koka upp. Vänd ner mangotärningarna, rivet apelsinskal, ingefära, chili, kanel, gurkmeja, nejlika och stjärnanis. Täck över och låt sjuda i cirka 20 minuter. Krydda chutneyn med salt.

Skala palsternacka och rödbetor. Skär palsternackan på längden i fyra bitar. Skär rödbetorna i båtar. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Stek i rödbetor och palsternacka, vänd i ca 15 minuter. Strö över honung och karameller. Krydda med salt och peppar.

Tvätta timjan och rosmarin och skaka torrt. Plocka upp löv eller barr och ett hack. Skala och skär vitlöken i tärningar. Rensa, tvätta och hacka vårlöken. Lägg couscous, tranbär och kardemumma i en skål. Koka upp buljongen och häll över couscousen. Blanda noga och låt svälla i minst 10 minuter.

Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Stek Hälsans Kök sojapulver smuligt. Rör ner vårlök, vitlök, timjan och rosmarin, fräs. Krydda med salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin och rivet citronskal.

Halvera granatäpplet och släpp av stenarna. Rengör couscousen med en gaffel. Servera i skålar med köttfärs, palsternacka och rödbetor. Strö granatäpplekärnor på ytan och garnera eventuellt med vattenkrasse. Servera med apelsin mango chutney. (Resten av mangochutneyn kan förvaras i kylen ca 1 vecka).

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
687.3 kilokalorier
Protein
13.6 gram
kolhydrater
113 gram
fetter
15.2 gram