5e15bc6ac59490a0285d70635f1ab72c_2.jpg

VEGANSKA SPETT MED FILET PIECES OCH JORDNÖTSSÅS

2 portioner

Ingredienser

1 paket (320g) Hälsans Kök Filébitar
Saften från ½ lime
2 vitlöksklyftor
1 lök
1 liten röd chili (färsk)
100 g jordnötssmör
1 dl kokosgrädde
1 msk soja
Olja för stekning
Färsk koriander
200 g rödkål (finhackad)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Finhacka lök, vitlök och chili och stek i lite neutral olja i en kastrull. När löken är mjuk, häll i de andra ingredienserna och låt såsen koka i ca. 10 minuter. Om du vill ha såsen tunnare, späd ut med lite mer vatten.

För att göra jordnötsdressingen, blanda jordnötssmöret med kokosgrädden.

2. 2.

Tillaga filébitarna enligt förpackningen.

3. 3.

När filébitarna är tillagade, trä filébitarna på spetten och servera dem ovanpå rödkålen med jordnötssåsen brevid och toppa med hackad koriander.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
35.1 gram
Energi
827.1 kilokalorier
fetter
55.2 gram
Protein
54 gram