Veggie Burger - tomat och basilika, tillsammans med zucchini spaghetti

4 servings Serving
33 MIN Varaktighet
Mellanliggande SVÅRIGHETSGRAD

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök Veggie Burger Tomat, Mozzarella & Basil (4st)
2st schalottenlök
1 gurka
6 tomater
250g fullkornspaghetti
250g zucchini
90 g färska örter (persilja, gräslök, dill, basilika)
2 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
mynta
4 msk riven parmesan
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Hyvla tunna skivor av zucchinin med hjälp av osthyvel. Ställ de åt sidan.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka enligt förpackningen. Tillsätt zucchinin sista minuten på koktiden.
Häll av i durkslag men spara ca 2dl pastavatten till senare.

Gör salladen. Skär tomaterna i bitar och gurkan i kuber. Hacka schalottenlök och mynta fint. Blanda ihop salladen och krydda med salt och peppar.
I en annan skål, hacka örterna fint och blanda med 4 matskedar olja. Pressa vitlök över örtoljan.

Värm resten av oljan i en stekpanna och laga veggie burgarna enligt förpackningen tills de är krispiga och bruna.

Blanda örtoljan med osten och pastavattnet som sparades sedan tidigare. Häll det över pastan och blanda runt på spisen medan det fortfarande är varm.

Servera pastan tillsammans med Veggie Burger och salladen.