25ba52056375d8523933dd052ea24c71_180104_Bratwurst_with_a_stew_of_sweet_potato,_rocket_salad_and_onion-mustard_gravy_(2).jpg

SENSATIONAL SAUSAGE MED SÖTPOTATISMOS, LÖK OCH SENAPSSÅS

4 servings
30 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök Sensational Sausage
800 g sötpotatis
250 g ruccolasallad
400 g rödlök
2 vitlöksklyftor
100 ml grönsaksbuljong
1 msk senap
1 msk sojasås
Olja (till stekning)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Pressa sötpotatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt. Lägg eventuellt i en klick veganskt margarin eller smör. Krydda med salt, peppar. Rör moset om mostet tills det blir slätt. Hacka ruccolan grovt och blanda i moset.

Skär korvarna i större skivor och servera med moset och löksåsen.

Tillaga korvarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Fyll en kastrull rikligt med vatten med en nypa salt.
Skala och tärna sötpotatisen i kuber, Tillsätt sedan sötpotatisen i det kokande vattnet. Koka i cirka 15 minuter och häll av vattnet.

Häll i lökringarna i en kastrull och täck med grönsaksbuljongen. Tillsätt ketchup, soja och senap. Koka på svag värme under omrörning tills det reducerats till en tjock sås.
Ta av från plattan.

Skiva löken i ringar och finhacka vitlöken. Värm lite olja i en stekpanna och och stek lökringarna och vitlöken på låg värme tills löken börjar karamellisera.